Degelijk onderwijs dichtbij

Olvi-PiusX

OLVI-PIUS X is een middelgrote school in hartje Zele in de provincie Oost-Vlaanderen. Naast een secundaire school  bevinden zich op onze campus ook een kleuterschool en een lagere school. Samen dragen we elke dag opnieuw zorg voor ongeveer 1500 leerlingen.

Onze school heeft een heel ruim studieaanbod. Na de vele mogelijkheden in de eerste graad kunnen leerlingen kiezen uit de brede waaier aso-richtingen of voor een richting uit de studiegebieden personenzorg, handel, mechanica-elektriciteit, auto. Deze gevarieerde combinatie zorgt voor een unieke groep jonge mensen, een kleine samenleving als een afspiegeling van de grote. Maar één waarin jonge mensen kansen krijgen, elk vanuit hun eigen talenten.

In OLVI-PIUS X werken leerkrachten met jonge mensen samen vanuit een christelijke levensvisie. Daarom helpen wij elke leerling zich volop te ontwikkelen via een brede basiszorg. Wij gaan ervan uit dat leerlingen niet gelijk zijn, maar wel gelijkwaardig. Met de verschillen tussen leerlingen houden wij zoveel mogelijk rekening. Sterke leerlingen dagen we uit, zwakkere leerlingen helpen we. We vinden het immers belangrijk dat iedere leerling zich goed voelt op onze school.

Wil je graag meer weten, kom dan gerust een kijkje nemen, we maken graag tijd voor een gesprek.


Onze school

Wist je dat onze school het ruimste studieaanbod uit de hele regio heeft? Na de vele mogelijkheden in de eerste graad, kan je kiezen uit de brede waaier aso-richtingen of voor een richting uit de studiegebieden personenzorg, handel, elektromechanica, auto.

Wist je dat we talent zoveel mogelijk willen laten renderen en daarom onze sterke leerlingen uitdagen en onze zwakkere leerlingen helpen?

Wist je dat onze infrastructuur aangepast is aan de modernste technologieën en didactiek? Vanaf het eerste jaar kom je terecht in prima uitgeruste leslokalen, geschikt voor hedendaags, kwaliteitsvol onderwijs. Ook de laboratoria, computerklassen, ateliers en vaklokalen zijn voorzien van de modernste apparatuur en computergestuurde machines.

Wist je dat de leerlingen van de eerste graad in een eigen gebouw huizen op dezelfde campus? Hierdoor blijft onze grote school kleinschalig en kunnen we zorgen voor een begeleid onthaal bij de overgang vanuit de basisschool en voor een toffe schoolcultuur waarin we vriendelijke kordaatheid nastreven.

Wist je dat onze zorg zich niet alleen richt op studeren? We hebben aandacht voor de ontwikkeling van de hele persoonlijkheid: verstandelijke, affectieve, sociale, artistieke en lichamelijke vorming.

Wist je dat de lessen ondersteund worden met een verantwoorde keuze van buitenschoolse activiteiten? Leerlingen verkennen ter plaatse wat in de lessen aan bod komt en maken kennis met een breed cultuuraanbod.

Wist je dat het schoolleven niet eindigt bij de beëindiging van de lessen? Onze poorten staan steeds open. Naast de geplande oudercontacten is het altijd mogelijk om directie en leerkrachten te spreken, een eenvoudige afspraak volstaat.

Wist je dat we elke dag opnieuw aan elke leerling het gevoel geven dat hij echt belangrijk is? Nog niet overtuigd? Kom gerust een kijkje nemen, we maken graag tijd voor een babbel.